De Maashorst

Door de komst van mensen is het natuurgebied in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Om het te herstellen, krijgt de natuur nu de ruimte. Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony.

Mountainbiking

Het mountainbikeroutenetwerk van De Maashorst bestaat uit vijf routes met een totale lengte van zo'n 100 kilometer. De routes hebben een aparte kleur en zijn onderling met elkaar verbonden door houten palen met daarop in het zwart het internationale mountainbike-teken.

Wandelen

Stel met behulp van het wandelknoopnetwerk je eigen wandeling door De Maashorst samen: 

Ga naar de routeplanner

Met Kinderen

Klimmen, klauteren, ravotten, racen en bovenal gewoon heel veel spelen. Kom met de kids naar De Maashorst. Laat de kinderen kennismaken met de wilde grazers, wijstgronden en stuifduinen. Zelfs de grootste avonturier zal zich hier zeker vermaken.